Utolsó kommentek

butterfly_amy

Álmok...életérzés...őszinteség...mindennapok... gondolatok...vélemény...világ..."minden"...

Friss topikok

Boldogság

2011.08.09. 00:08 | little_rich_girl | 3 komment

 Azt hiszem mindannyiunk számára mást jelent ez a szó, hogy boldogság. Engem inkább az a kérdés foglalkoztat, hogy mért hajszoljuk folyamatosan? Mért fontos számunkra mindig boldognak lenni? 

Mi számít boldogságnak? Mikor siker élményünk van, vagy az apró örömök, vagy egyszerűen boldogságnak számít az, ha jól érzem magam a bőrömben és kifogástalanul működnek az életemben a dolgok? Valóban meglehet ma már pénzen vásárolni a boldogságot? 
 

A boldogság mindig valami újban rejlik, vagy boldog lehetek akkor is ha az életemben az tesz boldoggá, hogy a megszokott dolgok rendjén vannak? Igaz, az nem túl változatos. A pesszimista ember jobban örül a "spontán jött" örömnek (pl.: a vártnál sokkal jobb eredményt ér el), mint egy optimista ember? 
 

De az optimista ember hozzá állása mindig pozitív...szóval így pro és kontra. Talán jó az, ha szokványosan pörögnek gond nélkül a napjaink, azonban ha sosem kockáztatunk sosem leszünk képesek, és érdemesek magasabb szintre jutni. Ekkor benne van a pakliban, hogy csalódhatunk, koppanhatunk, dehogy ne csak a rosszat említsem minden történetnek van valami tanulsága bizonyára abból is csak tapasztalatot szerezhetünk. 

Irigylem azokat az embereket, akik mindig tudják mit akarnak, hirtelen hoznak jó döntéseket, és egyszerűen szemet hunynak a rossz dolgokon. Nem érdekli őket mit gondolnak, mit mondanak róluk. A boldogság tanulható, elsajátítható? 

A boldogság szintjei értékelhetőek? Honnan tudja az ember, hogy elért a boldogság legmagasabb fokára, ahonnan tovább már nem haladhat? Nem tudom ki hogyan éli meg a boldogságot, de mindig rettegem attól, hogy elmúlik, kicsúszik a kezeim közül. 
 

Számtalanszor halljuk, hogy a boldogság hozzá álláshoz köthető - hogyan látjuk a világot, magunkat, a körülöttünk lévő embereket - .  

A bejegyzés trackback címe:

https://littlerich-girl.blog.hu/api/trackback/id/tr983135623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Original Doll 2011.08.09. 22:41:24

Érdekesek a kérdéseid, de ahány ember, annyi válasz. Szerintem mindenkinek mást jelent a boldogság, abban viszont van valami, hogy el kell sajátítani, de szerintem magát a pozitív, vagy pozitívabb életszemléletet. Bár nehéz időkben még úgy is nehéz megtalálni a boldogságot. Attól pedig ne félj, hogy kicsúszik a kezeid közül, meg fog találni. :)

little_rich_girl 2011.08.09. 23:11:51

És még hány kérdést tudnék feltenni ezzel a témával kapcsolatban. :) Több bejegyzést olvastam már a boldogsághoz vezető út elérésének tanulásáról, de a legtöbb a megbocsájtásról, alázatról, félelmek leküzdéséről szólt...nekem ez túl sablonos. Egyet értek abban, hogy rengeteg lendületet, segítséget, energiát ad az, ha pozitívan állok hozzá a problémáimhoz, a negatív dolgokhoz is. Ezt viszont még tanulnom kell. :) Köszönöm. :$ Viszont kívánom. :)
Címkék: boldogság
süti beállítások módosítása