Utolsó kommentek

butterfly_amy

Álmok...életérzés...őszinteség...mindennapok... gondolatok...vélemény...világ..."minden"...

Friss topikok

Blog bejegyzés ajánlás

2011.08.05. 16:33 | little_rich_girl | Szólj hozzá!

Szívemből szólt a bejegyzés, amelyet ma a blogomban szerettem volna "népszerűsíteni". Nem szeretnék itt politika,társadalmi viszonyokról gyakran szót ejteni, viszont úgy érzem ebben élek/élünk, és ha van lehetőségem elmondani a véleményem miért ne tegyem? Egyet értek a blog írójával; megkérdezel embereket ma, hogy milyen Magyar országot képzelnek el magunknak az egyik oldal válasza: cigány mentes Magyarország, a másik oldal válasza: fajgyűlölet mentes Magyarország. 

A barátját, szerelmét mindenki megválaszthatja, de a családját, származását nem. Aki cigány családba születik attól függetlenül, hogy tanul/dolgozik hagyja el az országot, vagy nyersen fogalmazva dögöljön meg? Aláírom azt, hogy sok cigány nem dolgozik, lopnak, és bűnöznek, de magyar emberre a felsoroltak nem igazak? Tehát legyen inkább több kocsmázó, nem dolgozó, sztrájkoló, pénzt sikkasztó, fajgyűlölő... magyar, mint beilleszkedni, nyugodtan élni vágyó és tudó cigány ember? 

Jellemző a híradó műsorokra, ha cigányokról közölnek valamilyen információt külön kiemelik azt, hogy CIGÁNY. Akkor mért kell áll szenteskedni? Hogyan akarjuk így "lerombolni" a származásunkból fakadó előítéletet és megkülönböztetést?

Kíváncsi lennék arra, hogy aki büszkén hangoztatja, hogy rasszista azt tényleg ért-e valamilyen atrocitás a cigányok részéről. Ha valahol árvíz van egyből rohannak segíteni, sok cigány telepen pedig még mindig nincs víz, gáz, áram bevezetve...számomra ez nonszensz. 
 

Bízom benne, hogy az emberek véleménye változni fog, és nem bőrszín alapján, ismeretlenül fogják beazonosítani a cigány embereket.

http://magyarinfo.blog.hu/2011/08/05/nacizni_zsidozni_ciganyozni_gyulolni_unalmas 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://littlerich-girl.blog.hu/api/trackback/id/tr493128389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: diszkrimináció cigány fajgyűlölet
süti beállítások módosítása