Utolsó kommentek

butterfly_amy

Álmok...életérzés...őszinteség...mindennapok... gondolatok...vélemény...világ..."minden"...

Friss topikok

Internet...káros...nem káros?

2011.08.09. 22:50 | little_rich_girl | Szólj hozzá!

Erről is mint sok más káros(?) szenvedélyről a véleményem jóból is megárt a sok. Mindent szabad, csak mértékkel. Egyre több bejegyzést olvasok a közösségi oldalak ártalmas következményeiről.

Nem értek ezzel egyet. Senki nincs kötelezve arra, hogy regisztráljon. Arra sem, hogy ott élje az életét és szinte naplót vezessen. Lassan azt is tudom már a másikról mikor megy wc-re. 

Sztem ezeknek az embereknek szeretet hiányuk van, és azért plakátolnak ki mindent, hogy figyeljenek rájuk...egy fajta feltűnési viszketegség is játszik. Vicces mikor arról olvasok, hogy rossz hatással van a gyerekre. Az nincs rossz hatással, hogy a szülő ezt nyugodt szemmel végig kíséri, és csak akkor lép mikor már baj van? 

Ha én szülő lennék biztosan blokkolnám az ilyen oldalakat kulcs szavak segítségével. Nem a gyereket kell hibáztatni. Nem is tudok együtt érezni az ilyen szülőkkel. Egy szóval tudom jellemezni őket: felelőtlenek. 

Sajnálom, hogy nincs még fb-n "nem tetszik" gomb. Gyűlölöm a más vallású emberekre, kisebb ember/nép csoportokra megjegyzést tévő, buzdító embereket, valamint a magukat istenítő, mindenről beszámoló, napi 200 képet posztoló, minden percben író embereket.

Mindennek megvan/eljön a maga ideje. Minek kell 0-14 éveseknek regisztrálniuk ilyen oldalra? Miért chat-elnek? Annak idején mi átmentünk egymáshoz osztály társak tanulni, vagy maximum telefonon pár percben megbeszéltük az elintézni való dolgokat.

A mai gyerekek a gép előtt ülnek, hanyagolják a személyes találkozást az ismerőseikkel, olyan embereket bejelölnek akiket nem ismernek, és olyan információkat is megosztanak, amelyek nem tartoznak senkire.  Biztosan nem támogatnám, ha az én gyerekem regisztrálni szeretne (majd egyszer) közösségi oldalra. 

Nem a fiatalságot kell büntetni. Egy gyereket nevelni kell. Olyan ember lesz, amilyen példát lát, ahogyan én nevelem. Néhány szülő magába nézhetne... görbe tükör lenne a saját gyereke önmaga számára. 


A bejegyzés trackback címe:

https://littlerich-girl.blog.hu/api/trackback/id/tr603138395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: oldalak internet közösségi
süti beállítások módosítása