Utolsó kommentek

butterfly_amy

Álmok...életérzés...őszinteség...mindennapok... gondolatok...vélemény...világ..."minden"...

Friss topikok

Gyakorlatról beszámoló?

2011.08.11. 21:05 | little_rich_girl | Szólj hozzá!

 Egy hete kaptam az értesítést fb-on, hogy beszámolót kell írni a szakmai gyakorlatról. xD Szívem szerint leírnék  minden rossz dolgot, ami akkor történt velünk, tehát panaszkodnék. Nagyon vissza kell fognom magam, hogy kulturáltan, finoman fejezzem ki magam, és csak jót írjak.

Májusban közölték velünk, hogy a következő évet csak akkor kezdhetjük el, ha nyáron teljesítünk 1 hónap szakmai gyakorlatot. Lezártuk a vizsga időszakot volt egy nap szabadságunk és már mehettünk június 1-én dolgozni. Borzalmas volt.

Arról nem beszélve, hogy nem is olyan munkát kaptunk, ami kapcsolódik a szakmánkhoz. xD A hotel nevét nem szeretném itt publikálni. A lényeg, hogy egy hotelben töltöttük a gyakorlatunk.  Első nap mindenki nagy ívben tett arra, hogy újak vagyunk mit tudunk mit nem. 

Be sem mutatkoztak, és rendkívül bunkó módon viselkedtek velünk. Azért beszélek többes számban, mert a legjobb barátnőmmel  mentünk. Azt tudni kell, hogy turizmust tanulunk, ehhez képest felszolgálónak osztottak be minket az étterem részbe.

Senki nem mutatott meg nekünk semmit, hogy mit hogyan hová. Oda mentünk egy számunkra szimpatikusnak tűnő nőhöz, hogy mit csináljunk, mi lesz a feladatunk...ennyivel elhajtott: "Mit tudom én??? Találjátok fel magatok! :@" Aztán láttuk, hogy pont nem a megfelelő embert találtuk meg. xD

Egy idegbeteg volt. Tört rombolt egész nap, és hihetetlenül bunkó volt mindenkivel. A többieknek is voltak dolgai, de ő kimagaslott köztük. Rájöttem, hogy nem csak szóbeszéd az, hogy tanulóval a "szart is felpucoltatják". 

A dolgozók el lötyögtek délig mi jó esetben 4-kor végeztünk. Ebédelni is kb. 2-kor jutottunk el, úgy hogy nagyon sokszor reggelizni sem reggeliztünk, és már fél 7-kor dolgoztunk. Nagyon kemény volt.

Tanulságos volt abból a szempontból, hogy felnyitotta a szemem. Ha nem tanulok maradok a szamár létra legalján. Még így is előfordulhat, de akkor fel emelt fővel elmondhatom magamról, hogy ami tőlem telt azt megtettem. 


A bejegyzés trackback címe:

https://littlerich-girl.blog.hu/api/trackback/id/tr493146902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: gyakorlat szakma nyári
süti beállítások módosítása